Részeges karaj

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 1.2 kg kicsontozott sertéskaraj egyben
  • bors
  • 5 nagy fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott kávéskanál köménymag
  • 2 evőkanál olaj
  • 2.5 dl bor

Elkészítés

A húst megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk, és az őrölt köménymaggal bekenjük. Mély tepsibe helyezzük, bekenjük olajjal. Állni hagyjuk fél-1 órán át. Közben meghámozzuk a vöröshagymát, a fokhagymát. A fél-1 óra leteltével a hús mellé dobjuk a gerezdekre vágott vöröshagymát, az egészben hagyott fokhagymát. Aláöntjük a bort (de nem a húsra), alufóliával letakarjuk, és a sütőben 180 fokon 1 órán át pároljuk. Majd levesszük a fóliát, 220 fokra felkapcsoljuk a sütőt, majd kb. 10 percenként át-átfordítv, a saját levével locsolgatva mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Kb. 30-40 perc alatt készül el.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.