Részeges karaj
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 1.2 kg kicsontozott sertéskaraj egyben
- só
- bors
- 5 nagy fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 csapott kávéskanál köménymag
- 2 evőkanál olaj
- 2.5 dl bor
Elkészítés
A húst megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk, és az őrölt köménymaggal bekenjük. Mély tepsibe helyezzük, bekenjük olajjal. Állni hagyjuk fél-1 órán át. Közben meghámozzuk a vöröshagymát, a fokhagymát. A fél-1 óra leteltével a hús mellé dobjuk a gerezdekre vágott vöröshagymát, az egészben hagyott fokhagymát. Aláöntjük a bort (de nem a húsra), alufóliával letakarjuk, és a sütőben 180 fokon 1 órán át pároljuk. Majd levesszük a fóliát, 220 fokra felkapcsoljuk a sütőt, majd kb. 10 percenként át-átfordítv, a saját levével locsolgatva mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Kb. 30-40 perc alatt készül el.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.